Ny slaggsorteringsanläggning

2013-08-19

Med 12 års erfarenhet i ryggen har vi på Turebergs nu byggt vår senaste anläggning för sortering av avfallsförbränningsslagg. Anläggningen som stod klar onsdag den 14 augusti, har en kapacitet för 800 ton per dag med god marginal. Med den senaste tekniken har vi en utsorteringsgrad av metaller som ingen annan anläggning klarar av, det i sin tur gör att slaggruset vi producerar fram blir så pass rent att vi nu känner oss mogna att ta nästa viktiga steg mot andra avsättningsmöjligheter än de som finns just nu. Detta är vår tredje sorteringsanläggning som vi tagit i drift vilket innebär att vi nu har kapacitet att sortera ca 350 000 ton slagg per år, det är en tredjedel av marknaden i Sverige.

Vårt rykte har föranlett flera nya förfrågningar här hemma, och genom vårt goda samarbete med Norsk Gjennvinning har vi även ett par sorteringsuppdrag i Norge som står på tur. Vi är mycket nöjda med utvecklingen och det har tydligt visat sig att vår satsning i denna nisch har varit helt rätt säger vår Koncernchef och VD Daniel Bergholtz. Värvningen av Göran Sand affärsområdeschef återvinning och produktionschef Thomas Höijer för snart 5 år sedan, har fört med sig kunskaper om teknik och marknad inom området, vilket utan tvekan kommer att göra oss bäst i klassen. Vi tackar också KMT CLEANTECH AB med personal för ett gott samarbete i denna byggnation.