Nyheter

Nya öppettider under semesterperioden

17 juni, 2021

Under semesterperioden 21 juli tom 13 augusti har vi nya öppettider. Växeln har öppet mellan kl. 07-16 varje helgfri vardag.

Behöver ni komma i kontakt med oss före eller efter kl. 07-16 är ni välkomna att maila:

 

Anläggnings- och schakttransporter, Entreprenadmaskiner och Asfaltstransporter; bilar@turebergs.se

 

Kranbils- och servicetransporter; kranbil@turebergs.se

 

Avfall och Fjärrtransporter; avfall@turebergs.se

 

Turebergs önskar Er en skön sommar!

FORIA AB förvärvar Turebergs Transport AB

7 maj, 2021

 

Foria förvärvar Turebergs Transport. Det innebär att Foria stärker sin närvaro särskilt i Stockholmsregionen vilket minskar transportavstånden och därmed klimatpåverkan.

 

  • Nu växer Foria rejält vilket är en del av vår tillväxtstrategi. Dessutom knyter vi kompetent och kunnig personal från Turebergs Transport till oss, säger Bettina Hammargren, vd vid Foria.

 

Bättre logistik och kortare transportavstånd är en effekt av att Turebergs Transport utgår från norra och Foria från södra Stockholm. Det minskar klimatpåverkan och var utslagsgivande i ett projekt de bägge bolagen redan samarbetar i. Under projektet har Foria och Turebergs Transport kommit varandra nära och upptäckt stora synergier av ett förvärv. Turebergs Transport säljs av ägaren Daniel Bergholtz som i samband med affären blir näst största aktieägare i Foria. Han kommer även att föreslås ingå i Forias styrelse.

 

  • Det känns väldigt tryggt att Turebergs Transport blir en del av Foria som har ett tydligt fokus på hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet, säger Daniel Bergholtz, vd och ägare av Turebergs Transport.

 

Uppköpet av Turebergs Transport är en del av Forias tillväxtstrategi. Under år 2020 genomförde bolaget två förvärv inom verksamhetsområdet Spol och Sug. Förvärvet av Turebergs Transport innebär att Foria blir en än starkare leverantör av transporter inom bygg och anläggning, miljö och distribution. Foria är verksamma i Stockholm, Uppsala, Sörmland och Östergötland och transporterar i hela Sverige. Förvärvet av Turebergs Transport förutsätter godkännande från Konkurrensverket i Sverige.

 

FORIA/Turebergs blir Jehanders nya transportpartner

11 november, 2020

Jehander har tecknat ett nytt helhetsavtal för sina transporter i Stockholmsregionen med Foria/Turebergs. De båda transportföretagen Foria och Turebergs har inlett ett samarbete som innebär att de kan erbjuda Jehander en flexibel och komplett logistiklösning över hela regionen.

 

Mats Björkryd, vd för Jehander, berättar att samarbetet fungerat mycket väl med nuvarande transportpartner Märsta Förenade, men att Jehander nu har valt en ny samarbetspartner:

 

”Vi har en tydlig ambition att reducera klimatavtrycket från våra transporter. Vi ser fram emot att växla upp detta arbete och ta nästa kliv i rätt riktning tillsammans med Foria/Turebergs. Deras lösningar ger oss rätt förutsättningar för att möta både de kundbehov och de klimatutmaningar vi står inför på transportsidan både nu och på sikt”.

 

Löper under fem år med start 2021

 

Det nya samarbetet med Foria/Turebergs kommer att löpa under fem år med start i januari 2021. Samarbetet kommer att omfatta alla Jehanders transporter av material i Stockholmsområdet, från och till täkt, både till små och stora kunder.

 

”Vi är glada och stolta att Jehander valt Foria/Turebergs som sin nya leverantör. Tillsammans täcker vi hela Stockholm och med en effektiv trafikledning kommer vi att minska antalet transporter och körsträckor som i sin tur bidrar till minskade koldioxidutsläpp”, säger Bettina Hammargren, vd Foria AB.

 

Bettina Hammargren poängterar att bolaget har ett viktigt ansvar att minska miljöpåverkan av transporterna och tillsammans med fordonstillverkare bidra till alternativa fossilfria transportlösningar.

 

”Det är en förmån att nu ingå ett långsiktigt samarbete med Jehander där vi gemensamt sätter säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö högst upp på agendan”, säger Daniel Bergholtz, Styrelseordförande Turebergs Transport AB.

 

Turebergs köper in sig i Dammarsberg Entreprenad AB

29 juni, 2018

Turebergs köper in sig i Dammarsberg Entreprenad AB

Dammarsberg Entreprenad har de senaste åren haft en stark utveckling där efterfrågan från kunder och beställare inneburit både fler genomförda projekt och även större genomförda projekt. Marknaden för Dammarsbergs tjänster inom främst markarbeten avseende ledningsföreläggande av elkablar, fjärrvärme och bredband/fiber, bedöms växa i takt med att Stockholm/Mälardalen får utökad inflyttning samt behovet av utbyte- och underhåll av befintligt infrastruktur är och kommer att vara stort inom en överskådlig framtid.

 

För att fortsätta vara en attraktiv leverantör och arbetsgivare gör Dammarsberg nu en framtidssatsning genom att låta Turebergskoncernen bli delägare till 49 %. Verksamheten i Dammarsbergs kommer fortsätta precis som tidigare, några förändringar i den operativa verksamheten eller ledningen kommer ej att genomföras. Däremot bedöms Turebergs kunna bistå med kompetens, kapital och resurser för att tillsammans med befintliga ägare och personal säkerställa att Dammarsberg även i framtiden är det självklara valet för både kunder, leverantörer  och anställda.

 

Om Dammarsberg

Dammarsberg Entreprenad AB grundades 1970 och är verksamma inom markledningsarbeten samt andra typer av mark- och anläggningstjänster. Bolaget omsätter ca 150 Mkr och har drygt 30 anställda.

 

Om Turebergs

Turebergskoncernen grundades 2006 och är verksamma inom transporter, maskinförmedling, avfallshantering, drift- och vägunderhåll samt markanläggningsarbeten. Koncernen omsätter ca 650 Mkr och har ca 185 anställda.

 

För mer information

Jesper Hagstedt, Vice Koncernchef Turebergs, tfn 076-000 24 55,
mail: jesper.hagstedt@turebergs.se

 

Stefan Jargéus, VD Dammarsbergs Entreprenad AB, tfn 073-333 89 10,
mail: stefan.jargeus@dammarsberg.se

 

Björn Westman, Ordförande Dammarsberg Entreprenad AB, tfn 073-333 89 11,
mail: bjorn.westman@dammarsberg.se

 

Turebergs och Ragn-Sells utökar samarbetet gällande containertransporter I Göteborgsområdet.

8 januari, 2018

Som ett led i att stärka sin fokus på att hantera och omsätta material har Ragn-Sells valt att ta in Turebergs Transport som leverantör av transporttjänster i Alingsås, Göteborg och Kungsbacka.

 

-Vi är stolta och glada att få utökat förtroende av Ragn-Sels och detta ger Turebergs en fantastisk möjlighet att stärka samarbetet med Ragn-Sells och att börja växa i andra geografier än vi hittills varit aktiva i, säger Andreas Nilsson, Affärsområdeschef på Turebergs.

 

Turebergs utför idag uppdrag åt Ragn-Sells i Östergötland samt att fyra ekipage idag utför fjärrtransporter åt Ragn-Sells.

 

-Vi är nöjda med det samarbete vi har idag och ser fram emot att utöka detta ytterligare inom containerverksamheten i Göteborgsområdet.

Detta ger oss möjligheter till att fortsätta effektivisera och utveckla våra verksamheter, säger Peter Johansson, Marknadsområdeschef på Ragn-Sells.

 

Uppdraget startar 1 februari 2018 och sysselsätter ca 20 personer i regionen.

Leverans av nya Schaktbilar

5 september, 2017

Nyleverans av små, smidiga och lasttåliga Schaktbilar. Med en lastvikt på 15,9 ton är dessa nytillskott en bra tillökning till vagnparken.

Turebergs stöttar kampen mot barncancer – gör du?

20 februari, 2017

Lördag den 25/2 arrangerar Järfälla Hockey Club enkronasmatchen i samarbete med Barncancerfonden. Företag / privatperson kan gå in och skänka 1 krona /åskådare. Det kommer även finnas bössor i hallen där man kan skänka valfritt belopp. Vill du vara med och bidra är du varmt välkommen att kontakta JHC-A-lag på jhcalag@hotmail.com Varmt välkomna.

Järfälla Hockey Club tar emot Sudrets HC kl.16.00 i Järfälla Ishall i sin fortsatta resa för att gå upp i division 2.

 

Turebergs är med och skänker 1 krona / åskådare till Barncancerfonden.

 

Gå in på Järfälla Hockey Clubs hemsida för mer info.

Pågående Schakt- och Anläggningsarbeten

30 december, 2016

Nedan följer ett axplock av våra pågående schakt- och anläggningsarbeten:

 

  • I Rosenlundsparken, mitt på Södermalm, uppför NCC bostadshus. Turebergs finns på plats med miljöklassade maskiner och lastbilar för att losshålla ca 16 000mᶟ berg samt schakta bort miljöfarliga massor. Arbetet pågår i tre etapper och är nu inne på etapp 2 & 3.

 

  • AB Frijo utför en miljösanering i Sundbyberg omfattande 25 000mᶟ massor.

 

  • På Lidingö, Käppalaverket lastar och fraktar Turebergs bort 20 000mᶟ berg åt NCC.

 

  • I Hägernäs utför vi en jordschakt på 8 000mᶟ samt levererar 5 000mᶟ material åt Markax.

 

  • Veidekke bygger bostäder i Kallhällsparken. Där kör Turebergs bort 8 000mᶟ jordschakt

 

Vill du veta mer om våra tjänster, kontakta oss.

Daniel Lindberg, Entreprenader

070-991 04 03

daniel.lindberg@turebergs.se


Tommy Snickars, Kalkyl & Offerter
070-991 04 08
tommy.snickars@turebergs.se

FORTUM köper Turebergs Recycling

Fr.o.m. 2016-12-21 har Fortum köpt Turebergs Recycling AB av Turebergs Åkeri AB.

 

Vi är mycket nöjda med förvärvet av Turebergs Recycling, vilket stärker vår beslutade strategi att gå in i materialåtervinningsaffärer. Utnyttjande av avfallsförbränning i sin helhet, inklusive metallseparation, är i linje med vår vision ”För en renare värld” eftersom det hjälper till att spara naturresurser och minska koldioxidutsläppen. Förvärvet av Ekokem var vårt första stora steg in i cirkulära ekonomiaffärer och vi räknar med att fortsätta vår tillväxt när attraktiva möjligheter uppstår både inom våra befintliga hemmamarknader samt inom nya geografiska områden, säger Markus Rauramo, chef för divisionen City Solution, Fortum.

 

I samband med köpet skrevs ett avtal mellan Fortum och Turebergs som innebär att Turebergs fortsätter hantera de transporter vi idag utför åt Turebergs Recycling AB.

Detta ger oss stor möjlighet att fortsätta utveckla Turebergs samt stora möjligheter att bredda våra leveranser av transportlösningar åt Fortum.

 

-Vi välkomnar Fortum som ny ägare av vårt dotterbolag Turebergs Recycling, som har lång erfarenhet inom behandling och återvinning av bottenaskor från förbränning. Den cirkulära ekonomin är här för att stanna och vi ser fram emot att följa företagets fortsatta framgångar, säger Daniel Bergholtz, ägare av Turebergs Åkeri AB.

 

Vi önskar Fortum och Turebergs Recycling en spännande och utvecklande resa och ser fram mot fortsatt gott samarbete.

 

Mer information finns att läsa på: www.fortum.se

Turebergs levererar åt Skanska Asfalt & Betong även 2017

Efter två lyckade säsonger där Turebergs levererat asfalt samt skött flyttar av Skanska Asfalt & Betongs maskiner i Stockholmsregionen har Skanska och Turebergs överenskommit om en fortsättning av transportavtalet även för år 2017.

 

-Turebergs håller hög leveranssäkerhet och tar ansvar för att leverera det man lovat, säger Patrik Gellerstedt, affärsområdeschef på Skanska Asfalt & Betong.

Även vi på Turebergs är nöjda med det fortsatta samarbetet.

 

-Vi har ett bra arbetssätt med engagerade chaufförer, personal och åkare som möjliggör för oss att hålla hög kvalité och hög säkerhet. Detta kommer vi fortsätta med under 2017, säger Andreas Nilsson, asfaltsansvarig  på Turebergs.