FORTUM köper Turebergs Recycling

2016-12-30

Fr.o.m. 2016-12-21 har Fortum köpt Turebergs Recycling AB av Turebergs Åkeri AB.

 

Vi är mycket nöjda med förvärvet av Turebergs Recycling, vilket stärker vår beslutade strategi att gå in i materialåtervinningsaffärer. Utnyttjande av avfallsförbränning i sin helhet, inklusive metallseparation, är i linje med vår vision ”För en renare värld” eftersom det hjälper till att spara naturresurser och minska koldioxidutsläppen. Förvärvet av Ekokem var vårt första stora steg in i cirkulära ekonomiaffärer och vi räknar med att fortsätta vår tillväxt när attraktiva möjligheter uppstår både inom våra befintliga hemmamarknader samt inom nya geografiska områden, säger Markus Rauramo, chef för divisionen City Solution, Fortum.

 

I samband med köpet skrevs ett avtal mellan Fortum och Turebergs som innebär att Turebergs fortsätter hantera de transporter vi idag utför åt Turebergs Recycling AB.

Detta ger oss stor möjlighet att fortsätta utveckla Turebergs samt stora möjligheter att bredda våra leveranser av transportlösningar åt Fortum.

 

-Vi välkomnar Fortum som ny ägare av vårt dotterbolag Turebergs Recycling, som har lång erfarenhet inom behandling och återvinning av bottenaskor från förbränning. Den cirkulära ekonomin är här för att stanna och vi ser fram emot att följa företagets fortsatta framgångar, säger Daniel Bergholtz, ägare av Turebergs Åkeri AB.

 

Vi önskar Fortum och Turebergs Recycling en spännande och utvecklande resa och ser fram mot fortsatt gott samarbete.

 

Mer information finns att läsa på: www.fortum.se