FORIA AB förvärvar Turebergs Transport AB

2021-05-07

 

Foria förvärvar Turebergs Transport. Det innebär att Foria stärker sin närvaro särskilt i Stockholmsregionen vilket minskar transportavstånden och därmed klimatpåverkan.

 

  • Nu växer Foria rejält vilket är en del av vår tillväxtstrategi. Dessutom knyter vi kompetent och kunnig personal från Turebergs Transport till oss, säger Bettina Hammargren, vd vid Foria.

 

Bättre logistik och kortare transportavstånd är en effekt av att Turebergs Transport utgår från norra och Foria från södra Stockholm. Det minskar klimatpåverkan och var utslagsgivande i ett projekt de bägge bolagen redan samarbetar i. Under projektet har Foria och Turebergs Transport kommit varandra nära och upptäckt stora synergier av ett förvärv. Turebergs Transport säljs av ägaren Daniel Bergholtz som i samband med affären blir näst största aktieägare i Foria. Han kommer även att föreslås ingå i Forias styrelse.

 

  • Det känns väldigt tryggt att Turebergs Transport blir en del av Foria som har ett tydligt fokus på hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet, säger Daniel Bergholtz, vd och ägare av Turebergs Transport.

 

Uppköpet av Turebergs Transport är en del av Forias tillväxtstrategi. Under år 2020 genomförde bolaget två förvärv inom verksamhetsområdet Spol och Sug. Förvärvet av Turebergs Transport innebär att Foria blir en än starkare leverantör av transporter inom bygg och anläggning, miljö och distribution. Foria är verksamma i Stockholm, Uppsala, Sörmland och Östergötland och transporterar i hela Sverige. Förvärvet av Turebergs Transport förutsätter godkännande från Konkurrensverket i Sverige.